duminică, 23 decembrie 2012

Scrisoarea unei mame blonde...

   Cred că am citit-o de vreo 5 ori, iar de fiecare dată am râs cu aceeaşi poftă. Cred că-i singurul banc care-mi place :))

                                      Dragă fiule,

 "Îţi scriu aceste rânduri ca să ştii că îţi scriu.Dacă primeşti această scrisoare , înseamnă că a ajuns cu bine. Dacă nu o primeşti, atunci să mă anunţi pentru a ţi-o mai trimite o dată.

 Îţi scriu încet pentru că ştiu că tu nu citeşti prea repede.Acum câteva zile tatăl tău a citit că marea majoritate a accidentelor se petrec la o distanţă de un kilometru de casă. De aceea ne-am hotărât să ne mutăm mai departe.

 Noua casă este minunată, are şi maşină de spălat, dar nu ştiu sigur dacă merge.Ieri, am băgat lenjeria în ea, am tras de manetă, şi de-atunci n-am mai văzut-o.
  
 Vremea pe aici nu e foarte rea. Săptămâna trecută n-a plouat decât de două ori. Prima dată, ploaia a ţinut 3 zile, a doua oară 4 zile. Apropo de vesta pe care o voiai, unchiul Petre mi-a spus că dacă o trimiteam cu nasturi, cum sunt ei grei, o să coste mai mult, atunci i-am tăiat nasturii şi i-am pus în buzunar.

 În sfârşit, l-am îngropat pe bunicu', l-am găsit când ne-am mutat. Era în dulap din ziua în care a câştigat la De-a v-aţi ascunselea.

 Să-ţi mai zic că alaltăieri,  a explodat bucătăria şi tatăl tău şi cu mine am zburat din casă. Ce emoţie! a fost pentru prima dată, după mulţi ani , când tatăl tău şi cu mine ieşim împreună undeva. A venit doctorul să vadă dacă suntem în regulă, şi mi-a pus un tub din sticlă la gură. Mi-a zis să nu vorbesc 10 minute. Tatăl tău s-a oferit să cumpere tubul acela. Şi dacă tot vorbim de taică-tu, te anunţ că şi-a găsit de lucru, e foarte mândru de asta...Lucrează peste aproape 500 de oameni. L-au angajat să tună iarbă în cimitir.

 Sora tu Julia, cea care s-a căsătorit cu soţul ei, a născut în sfârşit, dar nu ştim încă sexul copilului. N-aş putea încă să-ţi spun dacă eşti unchi sau mătuşă. Taică-tu a întrebat-o pe sor-ta Lucia dacă mai este însărcinată. Lucia i-a zis că da, în 5 luni de-acum, atunci taică-tu a întrebat-o dacă era sigură că era al ei. Ea i-a spus sigur că da. Ce fată sigură, câtă mândrie! Aşa fată, aşa tată!

 Vărul tău, Paul, s-a casătorit şi se roagă  în fiecare zi în faţa soţiei lui. E fecioară!

 Cel mai rău e fratele tău, ăla mic, Ionuţ. A încuiat maşina şi a lăsat cheile înăuntru. A trebuit să se ducă până acasă, să aducă dublura şi să ne scoată pe toţi de-acolo.

 Bine, fiule. Nu pot să-ţi trec adresa pe plic pentru că n-o ştiu. De fapt, ultima familie care a locuit aici, a plecat cu numerele pentru a le pune la noua adresă.

 Dacă o vezi pe Margareta, transmite-i salutările noastre, dacă n-o vezi, nu-i spune nimic!

 Mama ta care de adoră, Antoaneta.

 P.S:Aveam de gând să-ţi pun nişte bani, dar deja am închis plicul! "

2 comentarii:

  1. Ai un cadou(mai intarziat) de la mine: http://teorie-depre-lume.blogspot.ro/2012/12/blog-of-year-2012.html
    Si eu iti multumesc pt nominalizare! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cât am putut să râd! =)) Frumos blog! :)

    RăspundețiȘtergere