miercuri, 14 noiembrie 2012

Mai există ?

  Respectul, oare există el cu-adevărat? Hai că de-acum mă dau pe sentimente. Cel mai sigur mod pentru a descoperi această calitate, este să ne descoperim mai întâi pe noi înşine, trebuie să avem respect faţă de propria noastră persoană. Toate astea sunt bazaconii , însă au o contribuţie la formarea unei idei de ansamblu asupra noţiunii de respect ,care astăzi rar mai este întâlnit.
  Cred că mai întâi cunoaşterea propriei persoane e necesară pentru participarea omului ăsta cât de cât normal la viaţa din ziua de astăzi . Pare greu, dar nu e! Având respect faţă de sine, poţi avea şi faţă de cei din jur deoarece după cum spune şi proverbul Tratează-i întotdeauna pe ceilalţi, aşa cum ai vrea tu să fii tratat!, aşa şi aici, punându-te în pielea altei persoane îţi analizezi propriul comportament.
   Atitudinea asta de respect pe care o primeşti mai mul sau mai puţin din partea lumii are o influenţă asupra gândirii celui care are parte de ea...pentru că aşa cum te consideră unu' repede trebuie să-l consideri la fel . Hm, şi eu fac uneori aşa da' apoi îmi dau 2 palme şi-mi dau seama că n-are rost.
   ...şi lumea e exact cum ne-o creăm! Nu trebuie să laşi tot prostu' să ţi se urce în cap.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu